“Fraud
drink and drive

Несъобразена скорост на пътя

несъобразена скорост по пътя

Когато говорим за несъобразена скорост на пътя, нямаме предвид превишена скорот! Става дума за личната, опитна и взискателна оценка на водача зад волана. Шофирането с висока спрямо обстоятелствата скорот може да бъде опасно по ред причини. Виждаме по-малко от картината около нас, което означава, че реакциите ни са по-бавни. Също така, по-голямата скорост увеличава силата на удара при спукане на гума или авария. Важно е да се придържаме към скоростните ограничения и да караме с умерена скорост, за да поддържаме сигурността както за нас, така и за другите по пътя.

А когато сме се почерпили с една две бири?

Консумацията на алкохол оказва сериозно влияние върху способността ни да шофираме. Дори и с малки количества алкохол в кръвта, реакциите ни се забавят, вниманието ни се разсейва, координацията ни е нарушена, а способността ни да оценим риска е намалена.

Относно въпроса за скоростта, която се практикува след употреба на малки количества алкохол, статистиката може да варира в зависимост от различните източници и контекста. Но е общо прието, че консумацията на дори малки количества алкохол може да доведе до неадекватно оценяване на скоростта и увеличаване на риска от инциденти по време на шофиране.

Запазването на концентрацията на алкохол в кръвта под законовите лимити не означава, че шофирането след употреба на алкохол е безопасно или препоръчително. Винаги е най-добре да се избягва употребата на алкохол, преди да седнем зад волана, за да гарантираме сигурността на себе си и на другите по пътя.

Леко замаяните шофьори трудно могат да определят кога се движат с несъобразена скорост по пътя.

Но когато все пак обстоятелствата или решенията ни са довели до прекарването на една непредвидено весела вечер, в добра компания и с хубава почерпка – може да разчитате на Lucky Drive – Drink and Drive услуги за София и околностите. Обадете ни се по всяко време. Ние ще съдействаме за безпроблемното Ви прибиране до дома.

Ако сме твърде лекомислени:

  • При по-висока скорост реакциите стават по-бавни, което може да затрудни избягването на опасни ситуации. Трудността в контролирането на автомобила се увеличава при по-големи скорости.
  • С увеличаване на скоростта, разстоянието, което е необходимо за спиране на автомобила, се увеличава значително. Това може да създаде проблеми при неочаквани обстановки на пътя.
  • Високите скорости увеличават вероятността за сериозни и тежки пътни инциденти, като увеличават силата на удара и тежестта на последствията.
  • При по-големи скорости, контролът върху околната среда намалява, тъй като виждаме по-малко и по-бързо преминаваме през обекти или ситуации, които могат да бъдат опасни.
  • По-високата скорост, при шофиране в нетрезво състояние, често води до прекрачване на скоростните ограничения и законови изисквания. Това може да доведе до глоби, санкции или дори лишаване от шофьорска книжка.
Високи скорости, дринк енд драйв

Запазването на умерена и съобразена скорост е ключът за по-голяма безопасност на пътя както за вас, така и за другите участници в движението.